Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ [ΣΥΝΕΧΕΙΑ] ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

ΦΗΜΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ  ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ "ΘΑΥΜΑ"


Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη


Είναι γεγονός, ότι παρατηρείται μια κινητικότητα τώρα τελευταία σε ότι αφορά στο ζήτημα της εξαφάνισης της (δεύτερης-μοντέρνας) ιερής λειψανοθήκης του ιερομάρτυρα Πολυκάρπου, από την Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας.  Σας υπενθυμίζω το σκηνικό!
1) 13 Μαρτίου 2013, το βράδυ, με διάρηξη και κλοπή, στο μοναστήρι Αμπελακιώτισσας,  "εξαφανίστηκε" η ιερή (μοντέρνα) λειψανοθήκη, του αγίου Πολυκάρπου.
Θυμηθείτε εδώ τι εγράφη:
Εμείς ΕΊΔΑΜΕ, ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ και γράψαμε αυτά:

2) Πέρασαν έξη ολόκληρες μήνες και ταυτόχρονα, λες και ήταν «συντονισμένα» έσκασαν μύτη δυο «τυχαία» δημοσιεύματα… Ένα - δυο ιστοσελίδες, ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες (;),  άνωθεν. (το χορό έσυρε το ιστολόγιο "ΔΟΓΜΑ"). 
Τάχα, ότι ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ και … ΤΟΝΙΣΑΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ, ότι πονάνε κάποιοι πολλοί, που χάθηκε το άγιο χέρι και δίνουν… "ΑΜΟΙΒΗ" …
Δείτε το γραμμένο στο πόδι ρεπορτάζ… Κάνει ΜΠΑΜ από μακριά, τι σόι πρόχειρη έρευνα και πληροφόρηση έχει:
Ηρθε και η ΡΟΖ ΕΣΠΡΕΣΣΟ να το αναμασήσει…. Δείτε το και αυτό….
καμαρώστε και την REAL …..
3) Θα μου πείτε τι το μεμπτό;;; Πάρα πολλά!!! Φαίνεται, σε ένα έμπειρο μάτι, το ότι, "γράφουν" ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ και ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ. Κατά παραγγελία, που λένε.
- Πρώτον, δεν λαμβάνουν υπόψη ότι επώνυμη ενημέρωση ήδη τους αποστέλλεται, και … ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ από εμάς, για κάθε λεπτομέρεια, με προσωπικό e mail (!)

Κρατάμε τις αποστολές - email, για ΕΝΘΥΜΙΟ, αλλά και πειστήριο κάθε ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΟΣ!!! (πού ξέρεις, μπορεί να τα χρειαστεί και η ασφάλεια, καμιά φορά!... Λέτε;)
- Δεύτερον, εμείς, λόγω πείρας, …"μυριστήκαμε" το θέμα, -πιθανό "θαύμα"-,  και λίγο πριν τους αποστείλαμε ΕΠΩΝΥΜΑ  αυτό το ρεπορτάζ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΈΚΑΝΑΝ "ΓΑΡΓΆΡΑ" !… (γιατί καλέ;).
Παράλληλα και στην ίδια χρόνο - συχνότητα, ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ Η ΦΗΜΗ!!! Ψίθυροι παντού!!!
Ότι, τάχα,  η λειψανοθήκη (η μοντέρνας κοπής) βρέθηκε (!), ή μάλλον κάποιος αόρατος πάλι κάπου την "άφησε" και εντός των ημερών θα ξαναμπεί στη θέση που ήταν!!!...
ΩΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, συγκινητικό, δακρύβρεκτο και ευλαβέστατο!!! Είναι άραγε, το μέγα θαύμα, που έχει ανάγκη ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, μπας και σωθεί;
Περιμένουμε να δούμε … τη συνέχεια…. Με πολλές απορίες.

Άραγε, ποιο από τα δύο ΑΓΙΑ ΧΕΡΙΑ θα μπει στη θέση του;; Το ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ, το αυθεντικό, ή το ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ - μοντέρνο, και κακότεχνο αντίγραφο;;;;

Που θα βρεθεί το ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ;;; Από ποιόν θα βρεθεί;; Πότε;;; Θα πάρει τα… 15.000 ΕΥΡΩ, της επικήρυξης του τοπικού συλλόγου;;;

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΥΚΕΙΟ: ΜΟΜΦΗ, ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟ.Φ.Η. Η' ΜΕΡΟΣ (Σε συνέχεια)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΥΚΗ ΚΑΤΑ ΙΚΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

[Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη]


Ο ομογενής Ναυπάκτιος ευεργέτης, κ. Ιωάννης Ξύκης συνεχίζει και ψάχνει να βρεί τι ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ και … απάντηση δεν παίρνει...
 
Κάπου εκεί στο Ι.Κ.Α. Ναυπάκτου, αναζητώντας, βρήκε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου, ζήτησε ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ – που δικαιούται μια και πλήρωσε γι’ αυτά- και τον ταλαιπωρούν ΑΝΑΙΤΙΑ – ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ καθηκοντος – εντελώς  ΠΕΡΙΕΡΓΑ – και όπως φαινεται, προσπαθωντας να κερδίσουν χρόνο και να αποκρύψουν… την αλήθεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/09/blog-post_21.html

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ [ΣΥΝΕΧΕΙΑ]




Αμοιβη για την εύρεση Ιερού Λειψανου & Λειψανοθήκης του Αγίου Πολυκάρπου


Επιμέλεια Γιάννη Πορφύρη προέδρου Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΗ:
 
Η αυθεντική ΑΓΙΑ ΧΕΙΡ

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων, προτίθεται να προβεί σε έρανο και αμοιβή, προς όποιον δώσει στις Αστυνομικές Αρχές, σε όποια Αρχή και όπου δει,  σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες γιά την απώλεια της ιστορικής Ιερής Λειψανοθήκης της φωτογραφίας, που άγνωστο το πώς, "χάθηκε" από το Μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας προ ετών, και "αντικαταστάθηκε" πολύ περιεργα, με μιά μοντέρνα λειψανοθήκη. 

Ορίζουμε ως αμοιβή το ποσό 50.000 (πενήντα χιλ. ευρώ), παρ’ όλο το ανεκτίμητο της αξίας της ιστορικής λειψανοθήκης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Η νέας κοπής ΑΓΙΑ ΧΕΙΡ




Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων, προτίθεται να προβεί σε έρανο και αμοιβή, προς όποιον δώσει στις Αστυνομικές Αρχές σοβαρές αξιόπιστες πληροφορίες γιά την απώλεια της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  Λειψανοθήκης της φωτογραφίας (ως άνω), που άγνωστο πώς, χάθηκε από το Μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας προ εξαμηνου.

Ορίζουμε ως αμοιβή το ποσό των 5.000 (πέντε χιλ. ευρώ).




Σημείωση για να μη παρεξηγηθούμε:

1. Δεν είμαστε σε θέση, ώστε  να γνωρίζουμε αν υπήρχε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου, μέσα στη Λέιψανοθήκη (την παλαιά πρωτότυπη, ή τη σύγχρονη-μοντέρνα). Πολλά λέγονται...

2. Αυτό "άλλοι" οφείλουν να το γνωρίζουν, που ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΕΞΗ, ενώ πρέπει να εξηγήσουν πάρα πολλά, ανεξήγητα... και για την "αντικατάσταση" της λειψανοθήκης, αλλά και γιά την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ αφύλακτου ιερού κειμηλίου- θησαυρού!!!

3. Εμείς απλά, οφείλουμε, τουλάχιστο για την Ιερά Λειψανοθήκη του Αγίου, που την έβλεπε όλος ο κόσμος,  να ενδιαφερόμαστε ΠΑΝΤΑ για το τί ακριβώς συνέβει. Και ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι...
 Τέλος, Ευχόμαστε ειλικρινά,  ο Άγιος, να αναλάβει τα υπόλοιπα, όπως αυτός γνωρίζει... με ένα Θαύμα του!






Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ_ΝΙΑ

Ποιος και γιατί φοβάται τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Μεσολογγίου;
Ανεξακρίβωτες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι περίπου εβδομήντα σελίδες αναφορά (!), υποβλήθηκε πρόσφατα, από υψηλά ιστάμενο "ιερό" πρόσωπο της Ναυπάκτου, εναντίον του προϊσταμένου της ΔΟΥ Μεσολογγίου που αφορά στη γνωστή ποινική υπόθεση των χρεών της τέως Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου προς ο Δημόσιο. Έφριξαν όσοι είδαν και διάβασαν το σχετικό κείμενο, που σε μια "αλλαλούμ" επιχειρηματολογία, το μόνο που βγαίνει ως τελικό συμπέρασμα είναι "φάτε" τον Παναγιώτη Κυρίτση, με "ενοχλεί" (!)... Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική αναφορά, έχει ήδη φτάσει σε πάρα πολλά γραφεία, ακόμη και στην Εισαγγελία Μεσολογγίου!


Ήδη στο παρελθόν, είχε δημοσιευτεί πάλι, το γεγονός, ότι "γνωστοί -άγνωστοι" ήθελαν να "αποκεφαλίσουν" τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Μεσολογγίου κ. Παν. Κυρίτση, που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, και μπορεί να στέκεται σοβαρά και ως προϊστάμενος, αλλά και ενώπιον κάθε άλλης Αρχής. Απλά τώρα, βγήκαν οι μάσκες. Αποκαλύπτεται το βρώμικο παρασκήνιο.
Άραγε, τι ακριβώς συμβαίνει? Ποιος μπορεί να ενοχλείται τόσο πολύ,  από την παρουσία του Παν. Κυρίτση, που είναι γνωστό το πόσο ακέραιος είναι στο πόστο του?
Και γιατί άραγε να ενοχλείται?
Μήπως τελικά, δεν θέλουμε τα "καθαρά χέρια" στη Δημόσια Διοίκηση, όταν δεν καλύπτουν τις "βρωμιές"? Μήπως?
Ας το καταλάβουμε καλά. Τέλος τα κόλπα των "μεγάλων", και οι αρπαχτές.
Άλλαξε η εποχή.