Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΑ “ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ” ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ETOLPATRASNEWS

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_24.html
ΤΑ “ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ” ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
 Quiz
Μην περιμένετε …ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα… αυτά μόνο ο «Δαφέρμος» τα δίνει…, ο θεός τα ξέρει και όποιος από εμάς τα ξέρει, τα μουρμουρίζει… μέσα του! Αργά ΄ή γρήγορα όμως, ίσως «σπάσει ο διάολος το ποδάρι του» και τα περιποιηθεί η τσιμπίδα οικονομικών «ψαχουλευτών».

1.     Σε ποια Μητρόπολη της Ελλάδος, στα «πρωτεύοντα» και πρωτοκλασάτα στελέχη του επιχώριου ιεράρχη της συμπεριλαμβάνονται:
α) Ένας πρώην πολύ … σεσημασμένος κλέφτης και απατεώνας, άνθρωπος του πεζοδρομίου…. που κατάγεται εκτός περιοχής μητροπόλεως,
β) Ένας μέγας χασισοκαλλιεργητής και χασισέμπορος (δυστυχώς αθωώθηκε με ισχυρή πολιτική παρέμβαση)
γ) Ένας σεσημασμένος «κίναιδος», μιλάμε για πρώτο κελεπούρι της πιάτσας,
δ) ένας αρχαιοκάπηλος και κειμήλιοκάπηλος και
ε) ένας στυγνός φονιάς σκύλων, κυρίως με φόλες…;;;
 


2.  Ποιοι από τους παραπάνω, έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσία, (κυρίως πολυκατοικίες, πολυτελή σπίτια, αγροτεμάχια, κ.λ.π, κ.λ.π.,) σαν σεμνοί ιερείς και λευίτες ταπεινοί! Ποιος έχει πολυκατοικία (προίκα στην κόρη του) στη Λαμία και ποιος στο Θέρμο (;) και ταυτόχρονα κι άλλα κι άλλα…

3.Ποιοι ιερείς (συνεργάτες) γνωστού επιχώριου μητροπολίτη, φοβισμένοι από … οικονομικό σχετικό θέμα … έτρεξαν στα ΑΤΜ  και τις τράπεζες και άδειασαν λογαριασμούς ατομικούς και οικογενειακούς;;; Ακόμα και σε σακούλες σκουπιδιών μετέφεραν τα χρήματα….

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμε: Αν μεταμελήθηκαν και άλλαξαν, τότε είναι ευλογημένοι και υποψήφιοι άγιοι. Αν συνεχίζουν, τότε;;;
Ολοι είμαστε αμαρτωλοί, άλλος πολύ και άλλος λιγότερο!!! Ουδείς αναμάρτητος ει μη ο Θεός!!  Έως εδώ πολύ καλά… Και ακόμη να προσθέσω, ότι ο Κύριος, χαρακτηρίστηκε «τελωνών φίλος και αμαρτωλών» (Ματθ. ια, 19). Μάλιστα και συνέτρωγε με τους τελώνες και τους αμαρτωλούς.
Και τότε ήταν που έσχιζαν τα ρούχα τους οι Φαρισαίοι από την αγανάκτησή τους. Έλεγαν στους μαθητές του: «Διατί μετά των τελωνών και αμαρτωλών εσθίει ο δάσκαλος υμών;» (Ματθ. θ,11). Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Χριστός. Και ήταν η απάντησή του αποστομωτική. «Ου γαρ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν» (Ματθ. θ, 13).
Με τη σκέψη αυτή ο Κύριος άνοιξε κουβέντα με την παραστρατημένη Σαμαρείτισσα γυναίκα στο Φρέαρ του Ιακώβ. Με την ίδια πάλι σκέψη πήγε στο σπίτι του αρχιτελώνη Ζακχαίου. Για τον ίδιο λόγο δεν έριξε πέτρα στην μοιχαλίδα γυναίκα. Για τον ίδιο λόγο δεν έριξε πέτρα στη μοιχαλίδα γυναίκα. Για τον ίδιο σκοπό μίλησε και στο ληστή, πάνω στο σταυρό. Με αυτόν τον ίδιο στόχο πλησίαζε και δεχόταν κοντά του όλους τους αμαρτωλούς. Και μετανόησαν όλοι αυτοί; Όλοι. Οι δύο πρώτοι έγιναν άγιοι και τους γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Τη Σαμαρείτισσα γυναίκα στις 26 Φεβρουαρίου. Το Ζακχαίο στις 20 Απριλίου. Και ο ληστής, με τη μετάνοιά του, είναι ο πρώτος που πήρε θέση μέσα στον Παράδεισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου