Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ - ΥΠΟΨΗ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Υπ’ όψη κ. Εισαγγελέα Μεσολογγίου, γιά τις Ανακρίσεις που διεξάγονται.
 
 

Γράφει και αναλύει ο Γιάννης Πορφύρης

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα ονομαστό Μοναστήρι, που το έλεγαν ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ στην Αμπελακιώτισσα, πρώην ΚΟΖΙΤΣΑ, ψηλά στην ορεινή Ναυπακτία και στην περιοχή της Αποδοτίας, Είναι δε το μοναδικό Σταυροπηγιακό - Πατριαρχικό Μποναστήρι της Ναυπακτίας", όπως μας θύμισε ο Πατριάρχης στην επίσκεψή του στη Ναύπακτο.


 

Το μοναστήρι αυτό πρωτοχτίστηκε το 1456 μ.Χ. και είχε δυο πολυ ισχυρά πνευματικά όπλα, την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Αμπελακιωτίσσης και το ΙΕΡΟ λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Πολυκάρπου!!!

Οι ευσεβείς χριστιανοί δώρησαν και αφιέρωσαν τεράστια περιουσία στο μοναστήρι!!!! Ολη η έκταση αγρολίβαδο στου ΒΑΡΕΝΟΥ, όλες οι εκτάσεις της Παναγίας της Καβαδιώτισσας της Χώμορης, χιλιάδες στρέμματα στην Πίνα, στην Χρυσοβίτσα, στην Αγία Τριάδα, κλπ., κλπ, κλπ.

Εκτός από αυτά τα τεμάχια Γης, είχε και κτίρια δικά της!!! Στο χωριό, στην Ναύπακτο, Αθήνα, Πάτρα κ.λ.π. Δεν ξέρουμε ούτε το περιεχόμενο του ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ της Ιεράς Μονής, ούτε τις κατ' έτος μεταβολές του. Πρεπει φυσικά να διερευνηθουν και να γνωστοποιηθούν!!!

Πέρασαν χρόνια και καιροί και ήρθαμε στο ΧΘΕΣ!!!! ΑΝΟΙΞΗ ΜΑΡΤΙΟΣ & ΤΕΤΑΡΤΗ 13/03/2013 ΩΡΑ 22.13!!! Ας αφήσουμε να μας πει τα... γνωστά συμβάντα ο Lepanto TV!!! Διαβάστε....

http://www.lepanto-rtv.gr/news_Full.asp?articleID=3047 

Αφού διαβάσατε μετα προσοχής, αναλογιστείτε τι ... μαθατε!


1. Οτι <<Ιερόσυλοι έκλεψαν το τίμιο Λείψανο της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου από την ιερά μονή Αμπελακιώτισσας Ναυπακτίας στην οποία και φυλασσόταν.>>!

Στην παράγραφο αυτή, συμφωνούμε ΟΜΟΦΩΝΑ για το ιερόσυλοι! Σταματάμε στο <<τίμιο λείψανο της χειρός>> ! Λέει από τίποτε μέχρι πολλά και αδιευκρίνιστα!!!

Υπήρχε σύμφωνα με το ιστορικό της Μονής, το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης. Τούτο διατηρείται σε επαργυρωμένη και επιχρυσωμένη θήκη. Το ιερό χέρι είναι τοποθετημένο σε αργυρή λάρνακα. Ποιές περιπτώσεις μπορεί κανείς να εννοήσει ότι συνέβησαν! α) Οτι έκλεψαν όλα αυτά τώρα, β) Οτι άνοιξαν και πήραν μόνο τα οστά (λείψανα) και άφησαν τα απέξω γ) Οτι μπορεί να ήταν αδεια τα μέσα ή πουλημένα από ΠΡΙΝ, άγνωστο πότε και τώρα ΈΚΛΕΨΑΝ και τα απ έξω! δ) Μπορεί να έκλεψαν απομίμηση της χειρός, μια και  οι ίδιοι λέγανε και γράφανε ότι το πραγματικό λείψανο ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ!!! Αυτό το τελευταίο το άκουσα προσωπικά και εγώ και άλλοι στο παρελθόν, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τα παραπάνω πρέπει να διερευνήσουν εισαγγελείς, ανακριτές, πρόεδροι κ.λπ δικαστικοί λειτουργοί ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ!!! Φυσικά πρέπει να δουν ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ που προκύπτουν στο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και τον ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ!!!

2. Οτι "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 10 χθες το βράδυ, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι μπήκαν στο μοναστήρι και με γρήγορες κινήσεις κατευθύνθηκαν στον ιερό ναό όπου βρισκόταν η θήκη με το τίμιο λείψανο και αφού έσπασαν την προθήκη, πήραν το χέρι καθώς και μερικά τάματα που υπήρχαν στην προθήκη και εξαφανίστηκαν".

Παρατήρησή μου εδώ και ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ!!! Αγαπούλες μου" που έλεγε και ο Ψωμιάδης, που το είδατε τι κινήσεις έκανε;;; και ποιο δρόμο πήρε;;;; Αλλο ενημέρωση και άλλο ΣΠΗΚΕΡ ΑΓΩΝΑ ... και αναμετάδοση. 

Ερωτήσεις λαϊκού ανακριτή.... α) ποιός σας την έκανε αυτή την περιγραφή ή διαπίστωση;;; Εχει σημασία... β) Το 10 η ώρα από που βγαίνει;;; Από την κλήση του τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένο με τα γραφεία συναγερμού (και φυσικά και τον αισθητήρα της πόρτας και των παραθύρων);;;; Από ... προφητεία, πρόβλεψη, κρότο, ή από πού;;;

Δεύτερη παρατήρησή μου ΘΑΝΑΣΙΜΗ... Ο ή και ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ήξεραν λεπτομέρειες... συμφωνώ! Αρα ήξεραν και την ύπαρξη συναγερμού. Πως δεν έκοψαν τη γραμμή -απλό πράγμα και εύκολο- να μην ακουστούν;;;  Ετσι δεν θα τους εύρισκαν για ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ...Μυρίζει. λίγο εδώ με το συμπάθειο....Αυτό θα το έκανε κάποιος να φωνάξει.... ΕΕΕΕ ΣΑΣ ΚΛΕΒΩ!!!! ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ .... ΠΙΑΣΤΕ ΜΕ... ΧΕ ΧΕ ΧΕ!!! Η το έκανε για άλλο λόγο.... που σίγουρα θα διερευνήσει ο ή η ανακριτής!!!

3. Οτι  η Ιερά Μονή διέθετε σύστημα συναγερμού, το οποίο και χτύπησε ενημερώνοντας τα γραφεία της εταιρείας σεκιούριτι στην Πάτρα, με τους υπαλλήλους να ενημερώνουν τηλεφωνικά τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Παστρωμά, ο οποίος και απουσίαζε από το μοναστήρι αφού αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Με την σειρά του ο ηγούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατοίκους του χωριού της Αμπελακιώτισσας, οι οποίοι πήγαν στο χώρο του μοναστηριού, αλλά σύμφωνα με τα όσα είπαν δεν είδαν κάτι ύποπτο. Το σκοτάδι και οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν σύμμαχος των ιερόσυλων.

Εδώ έχει πολύ ψωμί και πολλή πλοκή και ΣΑΣΠΕΝΣ!!!!

Παρατήρησή μου πρώτη εδώ και ερωτήσεις: α) αυτά πάλι ποιός τα είπε;; Προκύπτουν από την κατάθεση του αρχιμανδρίτη στον ανακριτή;;; Τα είπε η Μητρόπολις, β) Ποιά η πάθηση του αρχιμανδρίτη;; γ) Πότε μπήκε και σε ποιά πτέρυγα του Νοσοκομείου δ) Από ποιά πάθηση;;;

Δεν κολλάνε όλα και τόσο, αλλά και περιπλέκουν τα πράγματα!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!! 

Ερωτήματα ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ!!! και προτάσεις για τον επίσημο ανακριτή: α) Ο πανοσιολογιότατος ασθενής, σίγουρα χρησιμοποιεί <<ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ... ΙΔΡΥΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ>> Πως αστραπιαία ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΛΙ και πρωϊ - πρωϊ ΑΝΤΈΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΊΕΣ;;;; β) Οταν απουσίαζε και ήταν αργία - Τετάρτη γαρ- πως ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ δεν έστειλε ένα από τους άλλους τρεις να τον αναπληρώσει;;;; Τον Διάκο, -όχι τον Αθανάσιο- τον ένστολο ΠΑΡΑ ΤΩ ΔΕΣΠΟΤΗ! ή τους ετέρους δύο ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ μοναχούς -που ΑΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΗΣ-;;;;; Αχ αγαπητοί μου εν Χριστώ αδερφοί, ΔΕΝ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ....Είμαι κακός;;; γ) Αυτοί οι κάτοικοι πόσοι, ποιοί ήταν που έσπευσαν; δ) Σεβασμιότατε και Αγιε καθηγούμενε, ποιοι και πόσοι έχουν κλειδιά απ’ το Μοναστήρι, τα παγκάρια, τους θησαυρούς της Μονής κ.λ.π; ε) Ο αρχιμανδρίτης όφειλε να ειδοποιήσει την αστυνομία ΑΜΕΣΑ να λάβει μέτρα για το ποιά αυτοκίνητα θα περνούσαν είτε από Ανω Χώρα, είτε από Χώμορη, είτε από Κρυονέρια, είτε από είσοδο Ναυπάκτου, είτε από Χάνι Λιόλιου και Πλάτανο!!!!! Το έκανε;;; Ειδοποίησε τον Σεβασμιότατο;;;; στ) Η ληστεία, κλοπή, κλπ πως έγινε;;; Με λοστάρι, με αντικλείδι, με σπάσιμο; από τα κεραμύδια της σκεπής; Αφησαν την πόρτα ανοιχτή και παραβιασμένη;;; Πως στην ευχή δεν την είδαν οι... αφελείς κάτοικοι... στ) οι μόνιμοι κάτοικοι και προστάτες του Μοναστηριού, τι ενέργεις κάνουν;;;;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!!!!!


Τα παρακάτω διαβάστε τα μόνοι σας για να τα αξιολογήσετε με τα υπόλοιπα της τηλεοπτικής ανταπόκρισης! Εγώ θα σταθώ στον Σεβασμιότατο και όσα είπε και αισθάνθηκε, ενήργησε και πρόβλεψε!

4. Οτι δηλαδή, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου δήλωσε συγκλονισμένος από την πράξη αυτή και σημείωσε πως για 5 αιώνες το τίμιο λείψανο ήταν σεβαστό από όλους ακόμη και από τους κατά καιρούς κατακτητές της περιοχής. Όπως είπε οι έρευνες στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση ενώ η αξία του τιμίου λειψάνου είναι μηδαμινή για αυτούς που το πήραν αφού δεν έχει επένδυση από χρυσό και τα διάφορα πετράδια που είναι διακοσμημένη η θήκη του χεριού είναι ψεύτικα. Παράλληλα κάλεσε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να το αναφέρει αμέσως στην αστυνομία ή στην μητρόπολη.

Εδώ έχει πολύ ψωμί δημοσιογραφικό και έτσι υπάρχουν πολλές απορίες, ερωτήματα, ενστάσεις, καχυποψίες. Ας τις δούμε!

Παρατήρησή μου πρώτη εδώ και ερωτήσεις: α) οι 5 αιώνες που αναφέρατε μέχρι ποιά ακριβώς ημερομηνία ενοείτε; Την 13/03/2013 ή πιο πρίν;;; β) ότι νοιώσατε συγκλονισμό ψυχής με εντυπωσιάσατε και στεναχωρέθηκα και εγώ και φαντάζομαι και όλοι οι πιστοί! γ) στους κατα καιρούς κατακτητές.... βλέπω δεν εντάσσεται και τους Τροϊκανούς!!! Είστε σαφέστατος!!! Οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν είναι ...τωρινοί κατάκτητές!! Εδώ με λυπείτε αφάνταστα!!! Ομολογείτε ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Οτι ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ είναι σε καλά χέρια! δ) αυτο το <<οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση>> πως το εννοείτε;;; Ποιές έρευνες; Οι δικές σας; Ταυτίζεστε με τους ανακριτές;;; Δεν εντάσεστε σε αυτούς που φέρουν ευθύνη, για παραλείψεις, κλπ κλπ;;;; ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ εγώ έχω άλλη αντίληψη και πολλοί από το ποίμνιόν σας!!! Εμείς πιστεύουμε ότι και Ο ΚΡΙΝΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ!!! Λάθος τα λέμε;;; Η ως επίσκοπος έχετε ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟΝ;;;; ε) στέκομαι με δέος στην επόμενη παράγραφο...Λέτε ότι η αξία του τιμίου λειψάνου είναι μηδαμινή γι' αυτούς επειδή  δεν έχει επένδυση από χρυσό και τα διάφορα πετράδια που είναι διακοσμημένη η θήκη του χεριού είναι ψεύτικα!!! Τα λόγια σας αυτά πως να τα ερμηνεύσει ο κάθε πιστός;;; Τι στην ευχή συμβαίνει;;; Υπάρχει αλλού ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ;;; και αυτά ΗΤΑΝ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ;;; Αν τα οστά των αγίων δεν έχουν αξία, γιατί τα πουλάνε οι ειδικοί;;;; Δεν έχετε ακούσει συναδερφό σας πρόσφατα από γνωστό νησί που πώλησε οστά Αγίων Λειψάνων και άλλες τέτοιες περιπτώσεις;;; Η εννοείται ότι αξίζουν μικρά ποσά;;;

Ερωτήματα ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ!!! και προτάσεις για τον επίσημο ανακριτή, αφού δείτε πρώτα κατι σημαντικό και γεγονός αδιαμφισβήτητο!!! Μέσα στο ναό διασώζονται  ιερά κειμήλια, τα οποία είναι: α) Η λατρευτική εικόνα της Παναγίας (0,48χ0,33), αμυθήτου αξίας, β) το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης. Τούτο διατηρείται σε επαργυρωμένη και επιχρυσωμένη θήκη. Το ιερό χέρι είναι τοποθετημένο σε αργυρή λάρνακα.
γ)Αργυρή Λειψανοθήκη. στρογγυλή και στο εσωτερικό της έχει 12 μικρές θήκες, όπου είναι τοποθετημένα ισάριθμα οστά αγίων και οσίων. Την Λειψανοθήκη αυτή κατά την παράδοση δώρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ηγούμενο Τιμόθεο, πάλι μεγάλης αξίας δ) Αρτοφόριο ξύλινο με τρεις παραστάσεις και πλήθος επιγραφών, μεγάλης αξίας,  ε) Σταυρός ξυλόγλυπτος με παραστάσεις αγίων. Είναι ωραίο δείγμα μικροτεχνικής εργασίας. Αργυρώθηκε από τον Ν. Δαμιανό στα 1792!!!!!. στ) Επιτάφιος της Μαριώρας. Είναι εξαιρετικής τεχνικής και προέρχεται από το φημισμένο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Μαριώρας Φερζουλάχη, που ήταν από τις ονομαστότερες κεντίστρες της Πόλης, αμυθήτου αξίας!!!!
ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.... αυτά τι έγιναν;;;; Υπάρχουν;;; Δεν ήταν στα πλάνα ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ του κλέφτη;; Αφού ήταν γνώστης των πάντων ακόμη και λεπτομερειών.... με αυτά τι έγινε;;; Το ρεπορταζ .... το κάνει ο εξαίρετος ρεπόρτερ, πλην όμως υπάλληλος σας. Τι στην ευχή περί αυτών αποσιωπά;;; ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ;;;;


5. Πάμε τώρα και στον επίλογο του ρεπορτάζ, ότι δηλαδή από τον τρόπο που έγινε η διάρρηξη, δείχνει πως ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!! Εδώ μιλάει για πολλούς και όχι ένα κλέφτη, που το μαντέψατε;;; Επίσης μας πληροφορεί επίσης ότι ήξεραν ότι την συγκεκριμένη ημέρα απουσίαζε από την Ιερά Μονή ο ηγούμενος!!!!.  και κλείνει ο ρεπόρτερ ότι αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε όλες τις εκδοχές δήλωσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης.

Εδώ θα συμφωνήσω με χαμογελαστόν ερωτηματικόν!! Σεβασμιότατε, πόσοι και ποιοί ήξεραν λεπτομέρειες;;; Πλήν του <<ηγομενοσυμβουλίου>>, του σεβασμιοτάτου, των ανθρώπων που περιστοιχίζουν την Μητρόπολη, δυο τρεις κατοίκους μόνιμους, ποιοί άλλοι μπορεί να εμπλουτίσουν τον κατάλογον των ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑΝ ατόμων;;;;

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου